Yerli HEGİDAS Sistemi, Savaş Gemilerinde Göreve Başladı

STM Yerli HEGİDAS Sistemini Korvet İhracat Projesinde Kullanmaya Başladı

Türkiye‘de milli savunma sanayii hedefleri doğrultusunda STM tarafından yerlileştirilen Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), bir korvet ihracat projesinde devreye alındı ve kullanılmaya başlandı.

Türkiye‘nin savunma sanayiinde bağımsızlığını artırmayı amaçlayan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., askeri denizcilik alanında yerlileştirme adımları atmaya devam ediyor. Yurt dışından tedarik edilen Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), STM’nin çalışmaları sayesinde yerli kaynaklarla geliştirilip Türkiye’ye kazandırıldı.

Yerli HEGİDAS Artık Görevde!

STM ve Berkin Savunma Sanayi Mühendislik Ticaret A.Ş. ortaklığıyla geliştirilen HEGİDAS, STM tarafından inşa edilen korvet ihracat projesinde kullanılmak üzere gemiye entegre edildi. Yerli HEGİDAS, başarılı kabul testlerinden sonra göreve başladı. Türkiye’nin ilk yerli Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi, bir ihracat projesinde kullanılmaya başlanarak önemli bir adım attı.

12 farklı savaş gemisinde kullanılacak

Yerli olarak üretilen HEGİDAS, STM’nin ana yükleniciliğinde inşa edilecek bir korvete daha entegre edilecek. Ayrıca Malezya Korvet Projesi’nde 3 korvete ve yurt içindeki MİLGEM İstif Sınıfı’nın 6-12 arasındaki tüm gemilere entegre edilmesi planlanıyor. HEGİDAS, toplamda yurt içinde ve yurt dışında 12 su üstü platformunda görev alacak.

Helikopter Güvenliğinde Önemli Bir Adım: HEGİDAS

HEGİDAS, helikopter pilotlarının gemiye güvenli bir şekilde yaklaşmasını sağlayan görsel yönlendirme ve uçuş güvertesi aydınlatma ekipmanlarından oluşuyor. Yazılım desteğiyle donatılan HEGİDAS, pilotlara gece ve gündüz operasyonlarında emniyetli bir iniş yapma imkanı sunuyor. Pilot iş yükünü azaltan HEGİDAS, helikopter platformları için kritik bir rol oynuyor ve tüm askeri su üstü platformlarında kullanılabiliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

113 milyon yıllık ‘cehennem karıncası’ ortaya çıktı

Brezilya’nın kuzeydoğusunda bulunan fosilleşmiş bir karınca, şimdiye kadar keşfedilmiş en eski karınca fosili olabilir. Bilim insanları, Kretase dönemine ait 113 milyon yıllık bu fosilin, “cehennem karıncası” olarak bilinen soyu tükenmiş bir alt aileye ait olduğunu açıkladı.

LG, OLED stratejisi ile gelirlerini artırdı!

LG Display, 2025 yılının ilk çeyreğinde üst üste ikinci kez faaliyet karı açıkladı. Şirket, OLED dönüşüm sürecine hız vererek hem gelirlerini artırdı; hem de operasyonel verimliliğini yükseltti. Açıklanan finansal verilere göre, LG Display ilk …

GeForce RTX 5060 fiyatı ve çıkış tarihi paylaşıldı

Nvidia’nın merakla beklenen Ada Lovelace ekran kartı RTX 5060 için artık net bir lansman tarihi paylaşıldı. Şirketin partner üreticileriyle paylaştığı bilgilere göre RTX 5060, 19 Mayıs tarihinde resmen çıkacak. Aynı gün hem satış hem de inceleme …

Intel’in AI stratejisi ters tepti: Eski nesil daha çok satıyor

Intel, yapay zekâ odaklı işlemci pazarında kan kaybetmeye devam ediyor. Meteor Lake, Lunar Lake ve Arrow Lake mimarilerine sahip işlemciler, piyasada tahmin edilen talebi karşılayamadı. Kullanıcılar, önceki nesil işlemcilere odaklanırken …

Türkiye, deniz üstü rüzgar türbinleri için çalışmalara başlıyor: Potansiyel büyük

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve beraberindeki heyetin, Danimarka’nın başkenti Kopenhag yakınlarında bulunan Middelgrunden deniz üstü rüzgar enerjisi santraline gerçekleştirdiği teknik gezi sırasında yapılan açıklamalar, Türkiye’nin …

YouTube, 20. yılını yeni özelliklerle kutluyor

YouTube’a ilk videonun yüklenmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Şirket, bu günü anmak için yeni özellikler ve istatistikler duyurdu. Ayrıca, bir dizi gizli ve az bilinen özellikler hakkında hatırlatmalarda bulundu. Youtube’un Kıdemli Ürün Müdürü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir