Kalehan Enerji, Karbon Salımını Azaltma Hedefinde Önemli Bir Adım Attı

Kalehan Enerji, Karbon Salımını Azaltmak İçin Önemli Bir Adım Attı

Kalehan Enerji, karbon salımını azaltmaya yönelik önemli bir adım attı. Şirketin Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), International Carbon Registry (ICR) tarafından yapılan validasyon sürecini başarıyla tamamlayarak sisteme kaydedildi. Yılda 1,5 TWh temiz enerji üreten santral, her yıl 835 bin tonun üzerinde karbon salımını engelliyor.

Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakatı kapsamında 2050 yılına kadar karbon emisyonunu sıfıra indirme çalışmaları, Türkiye’de de büyük önem taşıyor. Enerji sektöründe hızla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Cengiz Holding’in iştiraki Kalehan Enerji, Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) için validasyon sürecini tamamlayarak International Carbon Registry (ICR) tarafından onaylandı.

Kalehan Enerji Genel Müdürü Gültekin Keleş, küresel ticaretin karbon azaltımıyla yeniden şekilleneceğine dikkat çekerek, şunları belirtti: “Avrupa’da zorunlu olan karbon azaltımı uygulamaları ülkemizde gönüllülük esasına dayanıyor. Biz de bu dönüşüme hızla adapte olabilmek amacıyla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yukarı Kaleköy Barajı ve HES için başvurularımızı tamamlayarak validasyon sürecini geçtik. Diğer santrallerimiz için de aynı süreci başlatmayı planlıyoruz.”

Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Bingöl’ün Solhan ilçesinde, Murat Nehri üzerinde konumlanmıştır. 626,85 MW kurulu güce sahip olan santral, yılda 1,5 TWh temiz enerji üretmektedir ve yılda 835 bin ton karbon salımını engellemektedir. Ayrıca santral, yerel istihdamı ve bölgesel kalkınmayı desteklemektedir. Uluslararası Büyük Barajlar Komitesi (ICOLD) ve İspanya Büyük Barajlar Komitesi (SPANCOLD) tarafından “En İyi Proje” dalında birincilik ödülü almıştır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Kalp krizi ve felç riskinin azaltıyor! ‘Haftada en az bir porsiyon yenmeli’

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Deprem travmasının sessiz etkisi: Çocuklarda gerileme gözlenebilir

Prof. Dr. Zeynep Şimşek, deprem gibi travmatik süreçlerin ardından bazı çocuklarda duygusal ve davranışsal gerilemeler görülebileceğini, bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Hormon ilaçlarına getirilen kısıtlama trans bireyleri nasıl etkiliyor?

Geçen yıl 20 Kasım’da, Sağlık Bakanlığına bağlı bu kurum, daha önce eczanelerden reçetesiz alınabilen belirli hormon ilaçlarının artık yalnızca reçete ile satılabileceğini duyurdu. Türkiye’de yaşayan trans bireyler ise bu kararın kendileri üzerinde büyük bir mağduriyet yarattığını söylüyor

Bahar geldi, alerjiler arttı: Uzmanından uyarılar

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte toz alerjisi şikayetleri arttı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, aileleri toz taşınımı, ev içi temizlik ve maske kullanımı gibi konularda uyararak tavsiyelerde bulundu.

Abdullah Gül’ün Dayısı Prof. Dr. Ahmet Tahir Satoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün acı günü Abdullah Gül’ün dayısı Prof. Dr. Satoğlu, son yolculuğuna uğurlandı İZMİR – 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dayısı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tahir Satoğlu son …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir