Kakaolu rulo pasta tarifi! Gelinim Mutfakta çikolatalı rulo pasta nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi

Her bölümünde farklı ve lezzetli tariflerle izleyicilerini büyüleyen Gelinim Mutfakta, bu sefer çikolatalı rulo pasta tarifi ile karşımıza çıkıyor. Eğer siz de kolay ve pratik bir pasta tarifi arayışındaysanız, işte Gelinim Mutfakta çikolatalı rulo pasta tarifimiz!

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 kahve fincanı sıcak su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao

Kreması İçin:

  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt

Üzeri İçin:

Benmari usulünde eritilmiş çikolata

Yapılışı:

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karışımı devam ettirin. Sırasıyla su, un, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip homojen bir karışım elde edin.

Hazırladığınız kek harcını geniş bir fırın tepsisine yayarak pişirin. Kekin kalınlığının önemli olmadığını unutmayın. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.

Kek pişerken kremayı hazırlayın. Krem şanti, Hindistan cevizi ve sütü iyice çırpın. Kıvamını bulan kremayı buzdolabında dinlendirin.

Soğuyan kekin üzerine kremayı sürün ve isteğe bağlı olarak mevsim meyveleri ekleyin. Keki rulo yaparak servise hazır hale getirin.

Son olarak, benmari usulü erittiğiniz çikolata ile rulonun üzerini süsleyin ve servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir